VIDEO ZF LIVE Legea insolvenţei persoanelor fizice: "Da, scapi de datorii, dar după ce ţi se lichidează tot patrimoniul"

Ziarul Financiar 02.02.2015

Legea insolvenţei persoanelor fizice trebuie bine explicată populaţiei, pentru că ea nu înseamnă doar ştergerea datoriilor, ci şi o serie de obligaţii şi restricţii, inclusiv lichidarea patromoniului debitorului şi limitarea cheltuielilor pe care el le poate face pe o perioadă de timp, a declarat la ZF Live Ionuţ Sandu, executor judecătoresc.

”“Procedura de insolvenţă nu e o modalitate ca persoana să scape de datorii. Vor fi aplicate sancţiuni pe o perioadă, de exemplu persoana respectivă nu mai poate intra pe contracte noi . Debitorul va fi într-o bază de date publică, 5-7 ani, iar accesul în piaţa financiară va fi foarte dificil””, a mai declarat Ionuţ Sandu.

”În prezent, sunt 55.000 de dosare de executare silită pe rol, peste 50% dintre acestea pe credite bancare. Din acestea, peste 30.000 sunt în procedură de peste un an, părţile încercând să ajungă la o inţelegere”, a mai spus Ionuţ Sandu la ZF Live.

Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 2 februarie, cu Ionuţ Sandu, executor judecătoresc.