Dedeman îi plăteşte lui Prigoană 7 mil. euro pentru un teren de 5 hectare în Pantelimon

Autor: Liviu Iancu 02.02.2015

La finele lunii decembrie, acţionarii Rosal Grup, unde Honorius Prigoană are o participaţie de 67%, au aprobat vânzarea către Dedeman a unui teren cu o suprafaţă de circa 50.000 de metri pătraţi, situat în localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov. Tranzacţia urmează să fie semnată în luna februarie.

Cele două companii au semnat şi un antecontract de vânzare-cumpărare a terenului cu preţul "global, ferm şi nemodificabil", de 25 de milioane de lei, la care se adaugă TVA, rezultând un preţ de 140 de euro/metru pătrat.

Terenul vândut de familia Prigoană este cel pe care construise în toamna lui 2012 complexul expoziţional Exporom, închis ulterior. Firma Exporom a fost dizolvată şi lichidată la sfârşitul anului trecut, la cererea acţionarilor.

În preţul plătit de Dedeman intră şi cei 15.000 de metri pătraţi de hale construite de familia Prigoană pe terenul respectiv.

Potrivit unor surse din piaţa de bricolaj, Dedeman ar urma să construiască pe terenul achiziţionat un centru logistic.

Nici reprezentanţii Dedeman şi nici Honorius Prigoană nu au putut fi contactaţi până la ora transmiterii ştirii.

Dedeman a mai cumpărat, la sfârşitul anului trecut, tot de la Rosal Grup, aproape trei hectare de teren situat în sectorul 3 din Bucureşti, valoarea tranzacţiei fiind de 5,9 milioane de euro, cu TVA (160 euro/metru pătrat).

Cele cinci loturi de teren intravilan, în suprafaţă totală de 29.700 metri pătraţi, sunt situate pe Strada Dudeşti - Pantelimon, în sectorul 3 al Capitalei, unde funcţiona sediul central al companiei de salubritate Rosal.

Dedeman, cea mai mare companie din domeniul retailului cu materiale de construcţii şi amenajărilor interioare din România, este deţinută de oamenii de afaceri Dragoş şi Adrian Pavăl şi a încheiat anul 2013 cu afaceri de 2,67 miliarde lei (606 milioane euro) şi un profit net de 288,3 milioane lei (65,2 milioane euro).

Reţeaua Dedeman din România numără 40 de magazine, anul trecut fiind deschise patru unităţi, la Sibiu, Deva, Bucureşti (Colentina) şi Târgu-Jiu. În afară de magazinul din Colentina (sector 2), inaugurat la începutul lunii septembrie, retailerul mai deţine în Bucureşti alte două unităţi, în apropiere de Şoseaua Giurgiului (sector 4) şi pe Valea Cascadelor (sector 6).

Compania a anunţat anterior că vrea să ajungă la o reţea de 50 de magazine în România până la finele acestui an.