HR Insider, ediţia a XV-a: Ce locuri de muncă vor fi cele mai căutate în România în următorii zece ani?

Autor: Adelina Mihai 03.02.2015

Inginerii, programatorii, contabilii, medicii, profesorii sau muncitorii din agricultură şi din industrie vor fi la mare căutare şi în următorii zece ani - aceasta a fost una dintre concluziile celei de-a XV-a ediţii a dezbaterilor HR Insider (foto), întâlnirile lunare organizate de ZF Corporate, serviciul online de ştiri cu plată al ZF.

„Medicii şi personalul auxiliar din acest sector se vor căuta în continuare şi peste un deceniu (...). De asemenea, inginerii şi angajaţii specializaţi în domeniul IT vor fi la mare căutare şi în viitor“, a spus Monica Spiteri, Business Development Director în cadrul Smartree.

În topul joburilor care vor fi la mare căutare în următorul deceniu se vor afla şi cele care necesită specializări în meseriile tradiţionale.

„Sunt convinsă că un mecanic, o croitoreasă sau un doctor îşi vor găsi un loc de muncă în viitor. Cred că ar trebui să începem să vorbim tot mai mult de meserii în agricultură, să avem şi noi iniţiative cum sunt în Italia şi să mâncăm alimente produse la maximum 30 de kilometri distanţă de casă“, a spus Crina Ilie, manager de recrutare şi training în cadrul Genpact.