Un român va coordona dezvoltarea Danone în SUA şi Canada

Autor: Mădălina Dediu Panaete 04.02.2015

Danone, cel mai mare producător de iaurturi de la nivel mondial, l-a promovat pe Laurenţiu Tulvan, un manager care lu­crează în companie de 14 ani, în funcţia de director proiecte de dezvoltare şi performanţă pentru divizia Lactate din re­giunea Danone America de Nord, care cuprinde SUA şi Canada.

Din această poziţie, Laurenţiu Tulvan, 43 de ani, îi va raporta lui Fernando Lafuente, vicepreşedinte operaţiuni America de Nord.

În ultimii ani, Tulvan a fost director de operaţiuni Danone Europa de Sud-Est, zonă care cuprinde mai multe ţări printre care şi România, Grecia şi Bulgaria.

„Pentru mine va fi a doua experienţă interna­ţio­nală, după po­ziţia ocupată în cadrul Grupului Danone timp de trei ani, ca manager performanţă industrială pentru Divizia de Pro­duse Lactate“, a declarat Lau­renţiu Tulvan, care este absolvent al Facultăţii de Ştiinţă a Calculatoarelor din Galaţi şi al unui Master în Informatică Industrială.

În România, Danone este liderul pieţei de lactate. Grupul francez deţine o unitate de producţie în Bucureşti, considerată cea mai performantă fabrică a grupului din Europa. Danone România a avut în 2013 o cifră de afaceri de 109 mil. euro şi produce zilnic în fabrica din Capitală peste un milion de iaurturi.

WikiZF: Profilul companiei Danone

Laurenţiu Tulvan a venit în cadrul Danone în anul 2000 şi a fost la început manager proiecte.

Ulterior a ocupat funcţia de manager producţie în Danone România, manager performanţă industrială pentru Di­vizia de Produse Lactate la nivel internaţional al Grupului Danone, director industrial Danone România şi  director de ope­raţiuni  al Danone Europa de Sud-Est, regiune care cuprinde România, Bulgaria, Grecia şi ţările adriatice.

După plecarea lui Tulvan, responsabilităţile pe aria operaţională vor fi acoperite de Cornel Petrache, manager fabrică, el continuând să coordoneze departamentul in­dustrial, şi Cristina Cristea, care va ocupa poziţia de manager ope­raţiuni locale Europa de Sud-Est, coordonând opera­ţiunile pe zona de planificare, logistică şi distribuţie.