O companie maghiară construieşte un aquapark la Oradea cu 70 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu 04.02.2015

Compania maghiară KÉSZ Építo és Szerelo Zrt Szeged Sucursala Cluj-Napoca a câştigat un contract de 69,8 mil. lei (15,5 mil. euro) cu primăria Oradea, pentru construcţia unui complex de agrement. Proiectul tehnic prevede 6 corpuri de clădire şi 7 bazine (pentru copii, pentru adulţi, bazine cu destinaţie sportivă, de înot şi de sărituri), precum şi 3 turnuri.

’’Primăria Oradea a semnat contractul pentru achiziţionarea lucrărilor şi a dotării complexului Nymphaea, din cadrul proiectului de dezvoltare a turismului de agrement. Contractul a fost încheiat cu firma maghiară KÉSZ Építo és Szerelo Zrt, care a câştigat licitaţia organizată anul trecut, prin sucursala Cluj-Napoca’’, se arată într-un comunicat al primăriei Oradea.

Executarea contractului începe după constituirea garanţiei de bună execuţie şi predarea amplasamentului, respectiv cel târziu la data de 17 februarie. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 10 luni.

Compania maghiară KÉSZ Építo és Szerelo Zrt Szeged Sucursala Cluj-Napoca, executantul lucrărilor, a avut în 2013 o cifră de afaceri de aproximativ 85 mil. lei (peste 19 mil. euro) şi un număr mediu de 27 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Maghiarii au în portofoliu lucrări precum halele industriale Holzindustrie Schweighofer din Comăneşti, Siret şi Rădăuţi, unitatea de producţie Hella din Timişoara, unitatea Kronospan Braşov, spitalul Pelican din Cluj-Napoca, Trelleborg Dej, Sun Plaza Bucureşti sau complexul comercial Lotus din Oradea.