ING Asigurări de Viaţă: Venitul disponibil creşte, iar rezultatele se vor vedea în piaţă în doi ani

Autor: Andra Oprescu 05.02.2015

Venitul disponibil al populaţiei are o tendinţă de creştere, ceea ce a determinat în cazul ING o creştere a volumului de prime subscrise anul trecut, iar efectele la nivelul pieţei în ansamblu se vor observa în circa doi ani, spune Marius Popescu, directorul general al ING Asigurări de Viaţă.

„Simţim o îmbunătăţire a mediului de business, venitul disponbil creşte, iar rezultatele acestei evoluţii se vor vedea la nivelul pieţei în aproximativ doi ani. Creşterea venitului disponibil al populaţiei se observă şi din evoluţia câştigului net şi a inflaţiei, dar şi din creşterea vânzărilor de retail.“

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 7% anul trecut faţă de 2013, cel mai mare avans din ultimii şase ani. Salariul mediu net a crescut în noiembrie anul trecut cu 2,2% faţă de octombrie, la 1.743 lei, şi cu 5,6% faţă de noiembrie 2013. Preţurile de consum au scăzut în noiembrie cu 0,2% faţă de luna anterioară, iar rata anuală s-a situat la 1,26%.  Pe tot anul trecut rata anuală a inflaţiei a coborât sub 1%, situându-se la minimul istoric de 0,83%.