Miluţ preia personal conducerea Prefab şi anunţă 150 de angajări

Autor: Ioana Tudor 05.02.2015

Antreprenorul Petre Marian Miluţ, care controlează producătorul de ma­teriale de construcţii Prefab Bu­cureşti (sim­bol bursier PREH), va pre­lua per­so­nal conducerea exe­cutivă, ur­mă­rind să efi­cien­tizeze pro­­­­cesul de­ci­zio­nal al com­pa­niei.

Prefab s-a aflat într-o si­tuaţia grea anul trecut, Miluţ fiind ne­voit să închi­dă fa­brica de la Că­lăraşi timp de o lună, din cauza ce­rerii sla­be pen­tru ma­teriale de con­strucţii.

Afa­cerile com­paniei au scăzut cu 17% în pri­mele nouă luni ale anului trecut, la 45,5 mi­li­oa­ne de lei, iar pro­fi­tul net a cres­cut cu 70%, la 879.000 lei.

Acum, ac­ţio­­narul majoritar al Prefab spune că vrea o echipă nouă, cu care să cu­ce­rească noi pieţe şi clienţi. Miluţ, care este preşe­dintele Con­siliului de Ad­minis­traţie şi deţine 83% din acţiuni, va pre­lua de la 1 martie şi po­ziţia de di­rec­tor general.

El îl va înlocui pe Răz­van Ionescu, al cărui mandat începuse în aprilie 2013.

„Am preluat această funcţie pentru că Prefab are nevoie de luarea unor decizii rapide şi de apropierea deciziei de execuţie. Vom crea o altă echipă, tâ­nă­ră, care să îşi asume mai multă res­pon­sabilitate. Trebuie reînnoit spi­ritul Prefab”, a afirmat omul de afaceri.

De la 1 martie con­du­ce­rea execu­tivă a produ­că­torului de materiale de con­struc­ţii va fi compusă din Miluţ, Daniela Boitan (di­rec­tor economic cu atri­buţii de director general ad­junct), Marian Zo­tescu (di­rec­tor sucursala B.C.A cu atri­buţii de director general ad­junct) şi Gheor­ghe Ton­ciu (director ener­getic şi lo­gis­tică). Dincolo de „re­for­ma­rea“ echipei de ma­na­ge­ment, producătorul de materiale de construcţii intenţionează să îşi extin­dă şi efectivul de salariaţi cu 150 de per­soa­ne, până la un total de 350 de anga­jaţi.

„Vom angaja de la mecanici şi lăcă­tuşi la tâmplari şi electricieni”, a afirmat Miluţ. Lărgirea schemei de personal vine în contextul în care proprietarul Prefab este optimist cu privire la piaţa materialelor de construcţii în 2015, după ce anul 2014 pe care l-a descris ca „cel mai prost din ultimii şaisprezece.“

După ce piaţa materialelor de construcţii a stagnat în 2014 la o valoare de 3,2 miliarde de euro, anul 2015 ar trebui să aducă un oarecare reviriment, cu un avans de 3-4%, potrivit estimărilor principalilor jucători.

Pe bursă, acţiunile Prefab s-au apreciat cu 0,43% după ce compania a anunţat schimbarea de management, până la preţul de 1,39 lei/titlu. Compania are o capi­talizare de 67,1 milioane de lei.

După Petre Miluţ, cel mai mare acţionar este SIF Mun­tenia (SIF4), cu 12,97%.