Chiş, Broker Cluj: 3-4 companii private s-ar putea lista în 2015

Autor: Ioana Tudor 09.02.2015

Grigore Chiş, directorul general al Broker Cluj, singura firmă de brokeraj listată la bursă, are aşteptări mari pentru 2015. El estimează că trei sau patru companii private mari îşi vor face debutul la cota bursei anul acesta, după şapte ani în care singurele listări au fost cele derulate de stat.

„Mă aştept ca 2015-2016 să vină cu societăţi private care să ştie să atragă finanţare. Cred în generaţia de antreprenori tineri de 35-40 de ani care au reuşit să îşi facă afaceri curate, care au stat departe de afacerile cu statul şi care sunt dornici să treacă de la nivelul de business mic la cel corporativ“, a afirmat Chiş. El susţine că există şanse ca trei sau patru companii mari private să vină pe bursă în acest an. Una dintre ele este furnizorul de soluţii software Arobs Transilvania Software. Firma a înregistrat afaceri de 45 milioane de lei în 2013, are 350 de angajaţi şi deţine şase birouri pe piaţa locală şi în străinătate.

Broker Cluj este cea mai mare firmă de brokeraj pe segmentul de retail, cu tranzacţii intermediate în valoare de 1,3 miliarde de lei anul trecut. Pe 5 februarie,  firma de brokeraj a împlinit zece ani de la intrarea la tranzacţionare pe BVB.

Directorul Broker Cluj consideră că piaţa locală de capital a intrat într-o nouă etapă a evoluţiei.