Coilprofil: Piaţa construcţiilor rămâne schimbătoare

Autor: Andreea Neferu 09.02.2015
Producătorul de ţigle şi siste­me metalice Coilprofil, divizie a gru­pu­lui belgian cu acelaşi nume, a încheiat anul precedent cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro, în „uşoară creştere“ faţă de 2013, şi mizează pe un avans al rulajului de 10% anul acesta.
 
„Preconizăm o creştere (în 2015 - n. red.) bazându-ne pe capacităţile şi po­si­bilităţile interne, ţinând cont şi de cli­ma­tul eco­no­mic şi politic intern şi ex­tern“, afirmă Liviu Misto­dinis, direc­to­rul general al companiei Coilprofil.
 
El mai spune că anul 2014 a fost „destul de imprevizibil“ pentru piaţa în­ve­litorilor metalice, pe care activează şi Coilpro­fil, în sensul în care anul a de­butat lent, apoi a fost o perioadă de pri­măvară-vară în care au existat creş­teri semnificative ale sectorului de pro­fil, în timp ce în ultima parte a anu­lui pia­ţa a scăzut din cauza factorilor eco­no­mici interni şi externi, contrar tendinţelor din anii precedenţi.
 
„În 2015, piaţa construcţiilor îşi va men­ţine caracteristicile anului trecut, di­na­mica schimbătoare, ponderea mare a renovărilor, dar şi decizia cumpă­ră­to­ru­lui bazată pe preţ. Totuşi, situaţia eco­nomică şi politică externă şi internă in­stabilă va influenţa piaţa de profil în ur­mătoarea perioadă“, mai spune Mistodinis.