Noul CEO al Bancpost: Rămânem în piaţă. Eurobank este un investitor pe termen lung

Autor: Ciprian Botea 09.02.2015
Grupul Eurobank este bine capitalizat, are acţionari puternici şi rămâne un in­ves­ti­tor pe termen lung pe piaţa românească în pofida situaţiei dificile a sistemului ban­car elen, spune George Georgakopoulos, ban­cherul grec care a primit recent avizul BNR pentru a-şi prelua atribuţiile de CEO al Bancpost, deţinută de Eurobank.
 
„Eurobank este un investitor angajat pe termen lung pe piaţa românească. Gru­pul este foarte bine capitalizat după ma­jo­ra­rea de capital de 3 miliarde de euro din 2014 şi are în acţionariat investitori foarte pu­ternici, precum Fairfax, Willbur Ross şi Ca­pi­tal Research“, a declarat Georgakopoulos pentru ZF.
 
Bancpost ocupa la jumătatea anului trecut locul zece în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de 3,3%, respectiv active de 2,6 miliarde de euro. Banca a pierdut cotă de piaţă în perioada crizei (în decembrie 2008 avea 4,8% cotă de piaţă), în condiţiile în care a trecut printr-o restructurare dură în urma căreia jumătate din sucursale şi agenţii au fost închise.