Conted Dorohoi şi-a înjumătăţit exporturile de confecţii anul trecut

Autor: Ioana Tudor 09.02.2015

Producătorul de textile Conted Dorohoi (simbol bursier CNTE), companie în portofoliul căreia se află clienţi precum Zara sau Massimo Dutti, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 19,2 milioane de lei, în scădere cu 9,7% comparativ cu anul anterior, din cauza reducerii valorii vânzărilor la export.

Anul trecut exporturile companiei s-au situat la 6,1 mil. lei, cu 44% sub cele din 2013, contribuind cu 32% la cifra de afaceri. Deşi vânzările pe piaţa internă au avansat cu 5,3% până la 13 mil. lei, acestea nu au putut susţine creşterea ru­la­je­lor. Reducerea câştigurilor din activitatea operaţională şi a celor financiare a tras în jos şi profitul net al societăţii, care s-a diminuat cu 37,4% la 1,6 milioane de lei.

Compania, care în 2013 avea un număr mediu de 502 sa­la­riaţi, şi-a majorat cheltuielile cu personalul cu peste 5% anul trecut, la 11,8 mil. lei, acestea având cea mai mare pon­de­re în totalul cheltuielilor.

Pe 7 martie, acţionarii pro­du­că­to­ru­lui de textile se vor reuni în AGA pentru o decizie privind dis­tribuirea profitului de anul trecut sub formă de dividende.

Compania a acordat dividende acţionarilor în fiecare din ultimii cinci ani. Conted produce confecţii în sistem lohn pentru mai mulţi retaileri de modă.

Principalii clienţi ai companiei sunt Zara, Massimo Dutti (Spania), Devred, Jules, Brice, Celio (Franţa), Incotex şi Façonnable (Italia), pre­cum şi Esprit Europe (Germania).

Compania are o ca­pita­lizare de 17,7 milioane de lei şi este controlată de Manole Popa, preşe­dintele consiliului de administraţie, cu 25,5% din capi­talul social.

În acţionariat se află şi Nelu Pujina, cu o deţinere de 20,3%, Valeria Negreanu, cu 10% din acţiuni, iar restul de 44% din titluri aparţin altor investitori de la bursă.