Şeful celei mai mari bănci din Grecia, prezentă şi în România, demisionează

Autor: Luiza Chiroiu 09.02.2015

Anunţul a fost făcut de directorul general al băncii, Alexandros Tourkolias.

"Atât eu, cât şi preşedintele George Zannias avem în plan începerea procedurii de demisie în următoarele câteva zile", a afirmat Tourkolias.

Cel mai mare acţionar al băncii este statul elen, prin Fondul pentru stabilitate financiară, cu o participaţie de 57,2%.

Cei doi urmează să fie înlocuiţi de fostul ministru grec al Muncii Louka Katseli şi de George Michelis, care a lucrat până în preznt pentru Eurobank şi Emporiki Bank, conform publicaţiei Kathimerini.

Săptămâna trecută, preşedintele şi directorul general de la Eurobank, o altă bancă mare din Grecia, au demisionat şi au fost imediat înlocuiţi cu alţi membri din conducerea băncii.

Atunci, decizia de a demisiona a celor doi a venit după ce vicepremierul grec Yannis Dragasakis s-a întâlnit cu acţionarii Eurobank, pentru a discuta despre viitorul băncii. Totuşi, Dragasakis a afirmat că schimbarea de la nivelul conducerii băncii nu a fost determinată de o hotărâre a noului guvern de la Atena.

Grupul National Bank of Greece deţine în România Banca Românească, societatea de asigurare-reasigurare Garanta, societatea de servicii de investiţii financiare NBG Securities România şi NBG Leasing.