Proprietarii de apartamente cer preţuri mai mari, dar valorile de tranzacţionare sunt stabile

Autor: Cristi Moga 10.02.2015

Prima lună din 2015 a adus o creş­tere de circa 2% a valorilor solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti, pre­ţul mediu ajungând la 76.150 de euro, potrivit Indexului imobiliar al ZF, dar consultanţii afir­mă că valorile de tranzacţionare sunt stabile de mai bine de un an, semn că piaţa a intrat într-un proces de maturizare.

„Nu am sesizat o creş­tere a pre­ţurilor de tran­zacţionare care să urmeze tendinţa creşterii preţurilor cerute de pro­prietari. (...) Cei care scot la vânzare proprietăţi în ianuarie au de regulă aşteptări mai ridicate comparativ cu cei care scot la vânzare locuinţe la finalul unui an“, explică Ionuţ Bălău, managing partner în cadrul firmei Coldwell Banker Affili­ates of Romania.

Datele Indexului ara­tă că preţurile solicitate au crescut în zonele mai scumpe ale Bucu­reş­tiu­lui, precum 1 Mai, Avi­a­ţiei sau 13 Septembrie, în timp ce în cartiere secundare, ca Ti­tan, Ber­ceni, Colentina, Drumul Ta­be­rei sau Militari, pretenţiile proprietarilor se menţin în jurul valorii de 60.000 de euro.