Polonezii vor să listeze La Fântâna pe BVB

Autor: Roxana Pricop 10.02.2015

Fondul polonez de investiţii Innova Capital ia în calcul listarea la bursa din Bucureşti a distribuitorului de apă La Fântâna, companie pe care o controlează, angajându-i pe brokerii de la Ipopema Securities să intermedieze tran­zacţia, potrivit unor surse din piaţă.

La Fântâna rulează un business de peste 100 mil. lei anu­al şi este liderul pieţei de apă minerală în sistem de watercoolere din România. Compania a raportat o creştere medie anuală de peste 7% a afacerilor din 2008 până în 2013 şi a trecut de la pierderi de 7 mil. lei în 2008 la profit de 7 mil. lei în 2013. Fondul polonez a intrat în acţionariatul companiei în mai 2007, când a preluat circa 90% din acţiuni pentru circa 35 mil. euro de la un alt fond de investiţii, Oresa Ventures. În prezent, fondul polonez controlează 92% din capitalul La Fântâna, iar restul de 8% este deţinut de Cris­tian Amza, cel care a fondat compania în urmă cu 15 ani.

Întrebaţi de ZF dacă iau în calcul listarea companiei la bursa din Bucureşti, reprezentanţii Innova Capital au afirmat că „pentru moment nu comentăm“.

Bursa de la Bucureşti nu a mai avut parte de o listare din partea unei companii private din 2008.