Albalact se transferă la cota bursei

Autor: Ioana Tudor 10.02.2015

Acţionarii producătorului de lactate Albalact (simbol bursier ALBZ) au aprobat astăzi în AGA transferul companiei de pe piaţa RASDAQ, care urmează să se desfiinţeze la finele lunii octombrie, pe piaţa reglementată a bursei de la Bucureşti.

Raul Ciurtin, preşedintele Albalact, care controlează indirect circa 42% din capitalul companiei, a afirmat pentru ZF în noiembrie anul trecut, că societatea intenţionează să se mute pe piaţa principală a bursei, la categoria a doua (devenită între timp Standard) pentru care îndeplineşte criteriile tehnice.

“O parte din succesul companiei Albalact se datorează faptului că a existat pe piaţa de capital, a fost vizibilă nu doar pentru consumatori, ci şi pentru investitori şi a ştiut să comunice corect în direcţia potrivită”, a afirmat Ciurtin într-un comunicat de presă.

Albalact are o capitalizare bursieră de de 170 milioane de lei (38,6 mil.euro) şi este în top zece cele mai tranzacţionate acţiuni de pe piaţa RASDAQ.

Titlurile ALBZ se tranzacţionează pe bursă în scădere cu 1,6%, la preţul de 0,26 lei/unitate.

Producătorul de lactate a raportat afaceri la nouă luni de 346,8 milioane de lei, în urcare cu peste 12% comparativ cu perioada similară a anului anterior, susţinute de introducerea unor produse noi. Profitul la nouă luni al Albalact s-a dublat la 12,42 milioane de lei.