Fostul ministru al IMM-urilor: Pentru celelalte ministere crowdfunding-ul este ceva SF

Autor: Roxana Rosu 11.02.2015
România are nevoie de o lege în domeniul finanţării participative (crowdfunding-ului) pentru a putea asigura protecţia participanţilor care se înscriu pe aceste platforme şi pentru a atrage astfel bani pentru proiecte importante.
 
Momentan însă eforturile de a regle­menta acest tip de finanţare sunt blo­cate, iar platformele existente pe plan local nu pot concura cu rivalii internaţionali, au declarat invitaţii emisiunii ZF Live.
 
„Platformele de crowdfunding (finan­ţare participativă)  au apărut în SUA şi apoi în Europa din nevoia IMM-urilor, a start-up-urilor, de a obţine finanţări în lipsa unor împru­muturi bancare. Aceste plat­forme inter­mediază obţinerea de finanţare pe diferite proiecte, prin punerea în contact a antreprenorilor cu inves­titorii“, a declarat la ZF Live avocata Roxana Muşoi. În România, există două platforme de crowdfunding.
 
„Ce nu se asigură în lipsa unei legi specifice este protecţia investitorilor, punct-cheie în dezvoltarea acestui sistem alternativ de finanţare. Dacă nu se asigură protecţia investitorilor, prin supravegherea platformelor, nu există confortul că ei îşi vor recupera banii.“