ASF caută patru şefi de serviciu şi directori

Autor: Roxana Pricop 11.02.2015

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a scos la concurs patru posturi de conducere, la care pot participa atât angajaţii instituţiei, cât şi persoanele din exterior.

Pos­tu­rile vacante sunt cel de director la direcţia de supra­veghere şi control al sectorului asigurări-reasigurări, director la direcţia financiar-administrativă, şef serviciu  ma­nagement al portofoliului de proiecte şi şef serviciu  admi­nis­trativ şi logistic din cadrul Direcţiei financiar-administrative.

Termenul limită pentru înscriere este 18 februarie, ora 17.00. Noul preşedinte al ASF a început un proces de restructurare a instituţiei, înfiinţată în 2013 prin comasarea a trei comisii de specialitate, prin disponibilizări voluntare şi desfiinţări de poziţii, obiectivul final fiind ca instituţia să ajungă la circa 400 de angajaţi faţă de 510 câţi are în prezent şi faţă de 610 câţi avea la finalul anului 2013. Potrivit preşedintelui ASF Mişu Negriţoiu, autoritatea va începe în primul trimestru al acestui an o selecţie a personalului de execuţie.

„Căutăm specialişti de înaltă ţinută morală şi profesională“, a declarat Mişu Negriţoiu.

Postul de director la Direcţia de supraveghere şi control al sectorului asigurări-reasigurări va avea de departe cel mai greu mandat, având în vedere că piaţa locală de asigurări trece prin momente destul de dificile după ce Astra Asigurări, cel mai mare jucător, a intrat în insolvenţă, iar consumatorii se plâng de costul excesiv de ridicat al poliţelor RCA pentru persoanele tinere.