Raiffeisen, profit de 97 mil. euro anul trecut

Autor: Ciprian Botea 11.02.2015

Raiffeisen, cea mai profitabilă bancă locală în 2013, a avut anul trecut un profit net de 97 mil. euro, în scădere cu 3%, a anunţat ieri grupul austriac care deţine banca. Profitul a scăzut în condiţiile unor venituri uşor mai reduse.

Austriecii au deschis seria rezultatelor financiare aferente anului trecut într-un sistem bancar unde pierderea agregată de anul trecut s-a apropiat de un miliard de euro. Săptămâna aceasta îşi vor mai anunţa rezultatele Banca Trasilvania, BRD şi UniCredit.

Raiffeisen, care a anun­ţat ieri un proces de restructurare în Europa Centrală şi de Est, spune că îşi va extinde operaţiunile pe piaţa românească. Austriecii şi-au consolidat poziţia locală în 2013 prin achiziţia portofoliului de retail al americanilor de la Citi.

Raiffeisen, care deţine pe lângă bancă şi o companie de leasing, administra active locale de 6,9 miliarde de euro la finalul anului trecut, în creştere cu 6% faţă de 2013.

La nivel de grup, Raiffeisen a anunţat o pierdere de 493 mil. euro anul trecut. Acţiunile grupului au crescut ieri cu 7% pe bursa de la Viena, în contextul anunţului privind reorganizarea businessului din regiune.