Dedeman vrea să îşi înfigă steagul lângă suedezii de la IKEA, în nordul Capitalei, printr-o tranzacţie de 15 milioane de euro

Autor: Cristi Moga 12.02.2015

Compania fraţilor Pavăl este în curs de achiziţie a unui teren controlat de omul de afaceri Sorin Avramescu prin Aviaţia Utilitară.

 



Compania de bricolaj De­deman, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, vrea să îşi înfigă steagul albastru-portocaliu lângă magazinul IKEA din nordul Capitalei, de pe şoseaua Bucu­reşti - Ploieşti, cel mai cir­cu­lat drum din România, unde este pe punc­tul de a cumpăra un teren de până la cinci hectare pentru un preţ de peste 15 mil. euro.

Fraţii Pavăl caută de mai mulţi ani să bifeze pe harta extinderii nordul Ca­pitalei, zona cu cea mai mare putere de cumpărare din Bucureşti şi din ţară, iar în prezent aşteaptă ca Sorin Avra­mescu, proprietarul firmei Aviaţia Utili­tară, să obţină auto­ri­za-ţia de construire pentru realizarea unui magazin ce va fi situat între magazinul IKEA şi aeroportul Aurel Vlaicu.

Aviaţia Utilitară, firmă care se ocupă cu închirierea şi mentenanţa elicopterelor şi avioanelor utilitare, şi-a anunţat în toamna anului trecut intenţia de a vinde o suprafaţă de teren de aproximativ 50.000 de metri pătraţi, situată pe şoseaua Bu­cureşti - Ploieşti, la numărul 40A, preţul minim de vânzare fiind de 313 euro/mp plus TVA.

Compania în cadrul căreia omul de afaceri Sorin Avramescu deţine o participaţie de peste 90%, restul titlurilor fiind controlate de AAAS, nu a precizat cine este potenţialul cumpărător, dar potrivit infor­maţiilor ZF cei de la Dedeman au prima opţiune.

Reprezentanţii Dedeman nu au co­men­tat informaţiile, în timp ce reprezen­tanţii firmei Aviaţia Utilitară nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.