ALD Automotive a ajuns la o flotă de 8.400 de maşini

Autor: Bogdan Alecu 16.02.2015

ALD Automotive, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de leasing operaţional din România, a încheiat anul 2014 cu o creştere de 15% a flotei, ajungând la aproximativ 8 400 de autovehicule şi consolidându-şi astfel poziţia pe piaţă cu o cotă de 17%. La sfârşitul lui 2014, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 30.2 milioane de euro, potrivit sistemului de raportare al Grupului ALD Automotive.

Portofoliul de clienţi ALD Automotive a crescut în 2014, ajungând în prezent la 270 de companii din industrii precum: farma, FMCG, asigurări, IT sau telecom. 80% din flota naţională a ALD Automotive este contractată în leasing operaţional full service, un segment care a crescut cu 9% anul trecut. Restul de 20% dintre autovehicule sunt administrate în regim de management de flotă. ALD Automotive a investit în achiziţionarea a aproape 2 000 de autovehicule, deopotrivă noi şi din contracte de vânzare şi leaseback.

Anul 2014 a dus de asemenea rezultate semnificative şi pentru vânzările de maşini second hand prin intermediul ALD Carmarket, website-ul de licitaţii ALD Automotive, unde au fost vândute peste 6 000 de autovehicule, de la lansarea platformei, acum 5 ani. Anul trecut, vânzările de autovehicule uzate au crescut cu 9% în comparaţie cu 2013, ajungând la 1 442 de autovehicule din care 80% au fost vândute online.

Pentru anul 2015, cel de-al 10-lea pentru ALD Automotive pe piaţa locală, compania estimează continuarea creşterii şi se aşteaptă ca flota să depăşească 9 000 de autovehicule. ALD Automotive va continua colaborarea solidă cu clienţii săi oferindu-le consultanţă pentru soluţii de optimizare a costurilor cu flota auto şi servicii noi menite să crească performanţa şi mobilitatea flotelor. Raportarea cifrei de afaceri în sistemul Grupului ALD Automotive este bazată pe sistemul contabil internaţional.