Blocurile de locuinţe din Bucureşti, Timişoara şi Cluj au ţinut pe plus piaţa de zidărie

Autor: Andreea Neferu 17.02.2015
Corneliu Fecioru, membru în consiliul de ad­ministraţie al diviziei locale a producătorului austriac de cărămizi Wiener­berger, spune că principalul motor de creştere al pieţei de zidărie, formată din cărămizi şi BCA, a fost reprezentat anul trecut de construcţia de blocuri de locuinţe, în special în Bucureşti, Cluj şi Timişoara.
 
„Menţinerea relativ constantă a construcţiilor rezidenţiale unifamiliale, pe fondul creşterii accelerate a construcţiilor de blocuri, au determinat o creştere totală a pieţei de zidările de circa 3-4% în 2014, conform estimărilor interne“, a spus Fecioru.
 
El nu a precizat, în contextul acestei uşoare creş­teri a pieţei de zidărie, ce rezultate financiare a înre­gistrat anul trecut Wienerberger Sisteme de Că­rămizi, subsidiara locală a grupului austriac Wienerberger, dar a arătat că firma a consemnat „o evo­luţie pozitivă în 2014, peste media pieţei“. Wienerberger Sisteme de Cărămizi a încheiat anul 2013 cu afaceri de 123,5 milioane de lei (27,9 milioane de euro), arată cele mai recente date de la Ministerul Finanţelor.