Tradeville: Fondul Proprietatea - principala atracţie pe bursă în 2015

Autor: Roxana Pricop 18.02.2015

Fondul Proprietatea (FP) va rămâne, foarte probabil, principalul punct de atracţie şi în 2015 pentru investitori, prin prisma lichidităţii ridicate şi a operaţiunilor pe care le va desfăşura pentru a-şi îndeplini obiectivul de reducere a discountului preţului acţiunilor faţă de VUAN la sub 15%, este de părere Ovidiu Dumitrescu, directorul general adjunct al firmei de brokeraj Tradeville.

Preţul-ţintă pentru FP se situează în jurul valorii de un leu, indicând o apreciere potenţială de aproape 15% faţă de cotaţia de închidere de luni. Alte două companii care vor rămâne în topul preferinţelor investitorilor în acest an sunt monopolurile în domeniul transportului de gaze naturale şi energie electrică Transgaz (TGN) şi Transelectrica (TEL), datorită dividendelor foarte mari.

Pentru Transelectrica se profilează un randament brut al dividendului de aproape 13% la ultimul preţ de închidere, iar pentru Transgaz, unul de peste 9%, astfel încât cotaţiile celor două companii pot atinge noi maxime postcriză în următoarele luni.