Turiştii au generat un sfert din rezervările hotelului Mercure din Capitală în primele trei luni de funcţionare

Autor: Mirabela Tiron 18.02.2015
Hotelul de patru stele Mercure, deschis la sfârşitul anului trecut şi controlat de familia de stomatologi Dogariu, a atras turişti francezi, austrieci, italieni în primele trei luni de funcţionare, aproape un sfert din totalul rezervărilor pentru cazare fiind făcute de turişti.
 
„Pe segmentul pur turistic, avem un mix de comunităţi, în special din Europa. Site-urile de rezervări şi agenţiile ne asigură în cea mai mare parte turismul de leisure, care constituie până astăzi în jur de 25% din totalul rezervărilor“, a spus Alina Fugaciu, directorul general al hotelului Mercure.
 
Familia Dogariu, proprietara firmei de import şi distribuţie de materiale dentare Dentotal Protect, a investit 9 milioane de euro în deschiderea primului hotel de patru stele Mercure, un brand al lanţului internaţional Accor. Din valoarea totală a investiţiei, şase milioane de euro au reprezentant un credit luat de la Garanti Bank România. Pentru primul an de funcţio­nare se estimau venituri de 600.000-700.000 de euro.