Bicicletele Pegas vor să se listeze la bursă, pe AeRO

Autor: Ioana Tudor 18.02.2015

Atelierele Pegas, un start-up înfiinţat în 2011 prin reînvierea brandului de biciclete Pegas, vor să se listeze anul acesta pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO operat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi vizează să strângă de la investitori între 300.000 euro şi câteva milioane de euro pentru producţia de biciclete şi ulterior pentru facilităţi integrate de producţie.

Platforma aternativă de tranzacţionare a BVB va fi relansată pe 25 februarie, iar până în prezent peste zece firme mici şi-au manifestat interesul de a se lista pe această piaţă pentru atragerea de finanţare, în condiţiile în care startup-urilor nu obţin uşor credite bancare.

„Vrem să reactualizăm un brand foarte iubit în România cu care să mergem şi în afara ţării”, a afirmat Andrei Botescu, antreprenorul care a reînscris brandul Pegas la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Atelierele Pegas au produs anul trecut 1.500 de biciclete, iar ţinta pentru 2015 este dublarea producţiei. Costurile pentru producţia unei biciclete se ridică la 100 de euro astfel că pentru a produce 3.000 de biciclete firma ar avea nevoie de finanţare de 300.000 de euro.

„Sumele pe care vrem să le atragem prin piaţa de capital variază în funcţie de destinaţia banilor şi pot varia de la 300.000 de euro pentru producţia de biciclete la ordinul milioanelor de euro pentru facilităţi integrate de producţie”, a spus Botescu.