Alina Ambrozie, Ponderas: Am fost peste buget în 2014, creştem cu 20% şi în acest an

Autor: Ioana David 19.02.2015

Alina Ambrozie, directorul executiv al spitalului Ponderas din Capitală, spune că până în septembrie se aşteaptă la o perioadă mai dificilă pentru unitate după muta­rea într-un nou spaţiu, dublu faţă de cel iniţial, dar că volumele se vor face pe final de an, astfel că în 2015 spitalul ar putea avea o creştere de 20%.

„În 2015 ne-am mutat într-o clădire mai mare şi am făcut investiţii importante. Până să se consolideze acest business o să avem foarte multe cheltuieli în prima jumătate de an, în primul rând cele cu personalul. Până să apară volumele trebuie să pregătim personal, să-l formăm şi va fi o perioadă destul de dificilă. Iar eu o resimt, nu la nivelul de la început (din primii doi ani de la inaugurarea spitalului - n. red.) pentru că acum avem persoane care să facă trainingul pentru noii angajaţi. Va fi o perioadă mai dificilă până prin septembrie“, a spus Alina Ambrozie, care este şi unul dintre acţionarii minoritari ai spitalului. 

 

Afaceri de trei ori mai mari în trei ani

Spitalul Ponderas, operat de firma Delta Health Care, este o afacere controlată de me­di­cul chirurg Cătălin Copăescu, unitatea având o ascensiunea foarte rapidă încă de la înfiin­ţare. De la 13 mil. lei în 2011 (an în care nu a func­ţionat integral) a urcat la 31 mil. lei în 2013 şi la aproape 40 mil. lei anul trecut. Potrivit in­formaţiilor de pe site-ul Ministerului de Fi­nanţe, compania a fost pe profit încă din 2011.