Fondul Proprietatea a rămas cu 12 miliarde de acţiuni

Autor: Roxana Pricop 19.02.2015

Capitalul social al Fondului Proprietatea este împărţit în prezent la 12,1 miliarde de acţiuni, în scădere cu 1,5 miliarde de titluri faţă de decembrie 2007. Scăderea numărului de acţiuni a avut loc ca urmare a reducerilor de capital operate de fond în ultimii doi ani ca urmare a programelor de răscumpărări.

Cea mai recentă diminuare de capital a fost avizată de ASF pe 27 ianuarie. Fondul şi-a redus atunci capitalul social cu 252 milioane de acţiuni proprii achiziţionate în cadrul celui de-al treilea program de răscumpărare. Fondul a anunţat ieri pe bursă că ASF a emis noul certificat de înregistrare a valorilor mobiliare aferent noii valori a capitalului social, care urmează să fie înregistrată şi la Depozitarul Central. Fondul are un capital social subscris de 11,57 miliarde de lei. Capitalul social vărsat este de 11,2 miliarde de lei.

Valoarea nominală a unei acţiuni este de 0,95 lei începând din vara anului trecut, când fondul a distribuit numerar din capitalul social către acţionari prin reducerea valorii nominale. Acţiunile FP se tranzacţionau ieri pe bursă la o cotaţie de 0,883 lei/titlu, în creştere cu 1,7%. Fondul are o capitalizare de 10,8 miliarde de lei, la active de 12,8 miliarde de lei.