Are marjă de profit de peste 10% din organizarea de petreceri pentru copii

Autor: Mădălina Dediu Panaete 21.02.2015

Daniela Ionescu, 46 de ani, din Bucureşti, împreună cu o asociată au pus pe picoare în anul 2012 locul de joacă şi pentru petreceri pentru copii Căsuţa din Poveşti din cartierul Ghencea din Bucureşti, care are o suprafaţă de 100 de metri pătraţi.

„Ne plăceau foarte mult copiii şi aşa ne-a venit ideea să ne deschidem o astfel de afacere. Aceasta este o nişă unde se pot face bani pentru că părinţii sunt dispuşi să plătească o anumită sumă de bani pentru a le acorda mici bucurii copiilor lor“, spune antreprenoarea.

Între timp, Daniela Ionescu a rămas singura asociată în cadrul Crioda Concept, socie­ta­tea care administrează spa­ţiul unde în prezent se organi­zează doar petreceri pentru copii. „Organizăm petreceri pentru copii de la un an ( pen­tru moţ şi turtă) până la copii cu vârsta de maxim zece ani.“

De exemplu, o petre­cere pentru copii costă între 35 de lei şi 55 de lei pentru un copil în funcţie de perioa­da săptă­mânii, sumă care include prin­tre altele mân­carea, accesul în locul de joacă, minidiscotecă sau invi­taţiile la petrecere.

În ultimii ani, în Capi­tală cererea pentru petreceri pen­tru copii a crescut substan­ţial, astfel că mulţi antreprenori au pus pe picioare astfel de afaceri. Săptămânal, în Căsuţa cu Poveşti se organizează chiar şi opt petreceri, în funcţie de perioade.

„În sezonul mai rece sunt mai multe petreceri, iar vara mai puţine deoarece în general oamenii preferă să organizeze petrecerile în aer liber, poate la un grătar în curte.“

Antreprenoarea spune că spaţiul pe care l-a ales pentru a organiza petreceri pentru copii nu are un vad foarte bun, însă cartierul în care este aşezat este plin cu copii.

"Avem multe cereri venite prin recomandări de la oameni care au venit cu copiii la noi. Chiar dacă nu avem vad, avem clienţi din zone limitrofe Bucureştiului, aşa cum este localitatea Bragadiru, dar şi din alte cartiere precum Militari".

În această afacere, Daniela Ionescu a investit circa 20.000 de euro şi spune că aceasta este o afacere profitabilă, fară a înainta cifre. Pentru viitor, ea spune că se gândeşte să deschidă un alt spaţiu pentru petreceri pentru copii.

 „Când am început afacerea a fost într-adevăr greu pentru că nu ştiam despre ce e vorba, dar am descoperit pe parcurs“, spune fondatoarea Căsuţa din Poveşti. În 2013, Crioda Concept a raportat o cifră de afaceri de 27.500 de lei (circa 6.000 de euro) şi un profit de circa 3.000 de lei.