12 volume cu tot ce vrei din medicină/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica 19.02.2015

Dicţionar medical ilustrat

proiect apreciat de Colegiul Medicilor din România

Editura Litera

Editura Litera lansează în această săptămână o nouă ediţie a seriei de referinţă Dicţionar medical ilustrat. Fiecare dintre cele 12 volume va fi disponibil în fiecare luni, la toate chioşcurile de ziare, la preţul de 19,99 lei.

Prin eleganţa expunerii, prin bogăţia şi claritatea celor peste 4.000 de ilustraţii, dar şi prin profunzimea şi profesionalismul abordării diverselor subiecte, Dicţionar medical ilustrat este o lucrare amplă şi extrem de cuprinzătoare, menită să devină o prezenţă nelipsită în biblioteca tuturor celor care vor să înţeleagă mai mult din suferinţele lor, din modalităţile de a le preveni sau atenua, din atitudinile şi din protocoalele terapeutice recomandate de medic.

Aria tematică a articolelor este extrem de variată, de la explicarea detaliată a unor noţiuni de anatomie şi de fiziologie, la descrierea celor mai frecvente boli (cauze, simptome, diagnosticare, tratament), dar şi a unora cu o incidenţă redusă, la medicamente, tehnici medicale (chirurgicale, ortopedice, respiratorii etc.), la terminologie de specialitate, vitamine şi altele.

Realizată de un colectiv amplu de specialişti în medicină şi coordonată de un comitet ştiinţific, lucrarea a apărut pentru prima dată în Italia, sub egida prestigioasei fundaţii Umberto Veronesi, care garantează calitatea sa ştiinţifică.

„Prezentul dicţionar se caracterizează în primul rând prin ilustraţia bogată şi atractivă. Aceasta este prin ea însăşi un excelent mijloc de informare, dar şi un îndemn de a parcurge textul aferent care, la rândul lui, este explicit şi concis.” – prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale.