Şeful McDonald’s: Anul trecut a fost bun, am avut creştere a vânzărilor

Autor: Mădălina Panaete 28.02.2015
Pentru al doilea an consecutiv, McDonald’s nu are în plan deschiderea de restaurante pe piaţa locală.
 
Daniel Boaje, românul care conduce din 2011 operaţiunile locale ale gigantului american McDonald’s, crede că ar mai fi loc pentru 10-15 unităţi McDonald’s pe piaţa locală, atât în Bucureşti, cât şi în ţară, însă spune că anul acesta nu are în plan deschiderea de noi restaurante. „Prioritatea foarte importantă a companiei pentru anul acesta, dar pe care am avut-o şi anul trecut, este consolidarea afa­cerii ca număr de res­ta­urante, schim­barea imaginii res­tau­rantelor şi dezvoltarea reţelei de cafenele McCafé”.
 
McDonald’s România este o companie cu afaceri de 415 milioane de lei ( 94 mil. euro) în 2013. McDonald’s este liderul pieţei de restaurante din România şi concurează pe segmentul de fast food cu alte branduri de peste ocean precum KFC şi Pizza Hut. Cât despre afacerile înregistrate de com­pa­nie anul trecut, el nu înaintează cifre, însă spune că 2014 a fost un an bun. „Anul 2014 a fost un an bun cu multe realizări. (...) Am avut anul trecut creş­tere a afa­ce­rilor. Am cres­cut, aşa cum ne aştep­tam”.
 
În prezent compania are 67 de res­ta­u­ran­te deschise în România, cele mai per­for­mante fiind cele din com­plex­ul co­mer­­cial Unirea şi din Gara de Nord (Bu­cu­reşti), iar printre lo­caţiile cu cele mai mari vânzări se nu­mă­ră şi Constanţa, Plo­ieşti şi Timi­şoa­ra. În total, restau­ran­tele McDonald’s au avut anul trecut în Ro­mânia peste 55 mil. de vizitatori.