BT propune clienţilor Volksbank cu credite în franci soluţii individuale. Discounturile pot trece şi de 25%

Autor: Corina Mirea 24.02.2015

Banca Transilvania, a treia instituţie de credit ca mărime, le va oferi celor 18.000 de clienţi cu credite în franci elveţieni pe care îi va prelua de la Volkbank discounturi individuale la conversia în lei sau euro a împrumuturilor, scopul urmărit fiind ca aceştia să-şi plătească în continuare ratele în funcţie de venituri. Pentru unii clienţi, aceste discounturi ar putea fi mai mari chiar de 20%-25%, spune Omer Tetik, directorul general al BT.

„Noi nu am preluat Volksbank cu gândul de a eli­­mi­na portofofiile pe care le au, din contră, ne inte­re­­sează ca ceea ce preluăm de la ei, mai cu seamă cli­enţii care au credite în franci elveţieni, să rămână în porto­fo­liul nostru. Prin urmare, vom căuta să venim cu o o­fer­tă pentru aceşti clienţi, personalizată, în func­ţie de pro­­filul fiecăruia. Este greu să dau cifre în acest mo­ment, deoarece pentru unii clienţi o reducere de 5% ar putea fi mai mare decât ceea ce au nevoie, iar pen­tru alţii 25% să nu fie de ajuns”, a explicat Omer Tetik.

El se aşteptă ca tranzacţia cu Volksbank să se finalizeze în aproximativ două luni. Tetik a mai menţionat că Banca Transilvania va face conversia creditelor în franci elveţieni ai clienţilor Volksbank la cursul actual.