Un inginer IT a marcat un randament de 22% în două luni şi a luat premiul cel mare pus în joc de BVB

Autor: Ioana Tudor 24.02.2015

Cristian Bişog, 33 de ani, din Iaşi a fost desemnat câştigătorul celei de-a doua ediţii a competiţiei educaţionale de tranzacţionare online BVB Invest Quest, o iniţiativă a Bursei de Valori Bucureşti, şi a plecat acasă cu un premiu de 20.000 lei.

De profesie inginer IT, el a obţinut premiul întâi la categoria Gold pentru cel mai bun randament al portofoliului. Ieşeanul a mizat în principal pe acţiunile Bursei de Valori Bucureşti (BVB), dar a cumpărat şi titluri ale Erste Group Bank (EBS), Fondului Proprietatea (FP) şi Băncii Carpatica (BCC), obţinând la finalul concursului un randament al investiţiei de 22% sau 6.595 lei.

Locul al doilea a revenit lui Silviu Baintan, care şi-a construit un portofoliu de acţiuni ale Băncii Transilvania (TLV), Fondului Proprietatea şi SIF Transilvania (SIF3) şi a obţinut un randament de 20% (5.948 lei). Studentul la Cluj de 22 de ani a fost premiat cu un laptop Lenovo Yoga 2. Premiul al treilea, constând într-un iPad şi suma de 2.300 lei bani pentru tranzacţionare a fost adjudecat de Ştefania Jimon, care a obţinut un câştig de 16% din tranzacţionarea acţiunilor FP, BVB, TLV, BRD şi OMV Petrom (SNP).

La categoria Silver, care a luat în calcul cele mai ridicate randamente înregistrate la tranzacţionarea unei singure acţiuni, au fost premiaţi cinci participanţi: Teodor Bogdan Popovici, care a obţinut un randament de 4.941 lei tranazacţionând acţiuni BVB, Alina Graţiela Popa cu un randament de 4.062 lei din tranzacţionarea acţiunilor Băncii Transilvania, George Popuţe cu un câştig de 3.753 din tranzacţionarea titlurilor TLV şi Ioan Alexandru Ripa, cu un randament de 3.455 lei din tranzacţii cu acţiuni BVB.

A doua ediţie a BVB Invest Quest a început pe 30 octombrie 2014, iar prima zi de tranzacţionare a concursului a fost 24 noiembrie. Competiţia s-a încheiat pe 30 ianuarie 2015. La competiţie s-au înscris 1.330 de participanţi.

Fiecare dintre aceştia au avut la dispoziţie o sumă virtuală de 30.000 lei pentru tranzacţionarea celor mai lichide 18 acţiuni listate la BVB şi unităţi de fond ale fondului tranzacţionat la bursă ETF BET Tradeville.