Pensia facultativă a BCR a strâns cei mai mulţi clienţi noi anul trecut: angajaţii din energie şi antreprenorii au fost cei mai activi

Autor: Roxana Pricop 24.02.2015

Fondul de pensii private facultative BCR Plus, administrat de divizia de specialitate a grupului financiar BCR, a atras peste 12.000 de clienţi noi anul trecut, reprezentând o treime din numărul total de clienţi noi atraşi de întreaga piaţă.

Numărul de clienţi ai BCR Plus a urcat astfel la 98.310. Majoriatea clienţilor provin din rândul angajaţilor din sectorul energetic şi al antreprenorilor. Fondul a raportat o creştere a activelor în administrare de circa 30% anul trecut până la o valoare de 170,7 milioane de lei, susţinută de sumele noi de bani atrase şi de randamentele obţinute din investiţii.

“O treime din românii care şi-au deschis anul trecut un cont de pensie privată facultativă au ales fondul BCR Plus. Fondul a avut un randament anul trecut de peste 9%, de două ori mai mare decât dobânda bancară. Pentru acest an ne-am propus depăşirea pragului de 100.000 de clienţi şi creşterea susţinută a activelor”, a spus Lucian Anghel, directorul general al societăţii BCR Pensii, cu active totale în gestiune de peste 1,3 miliarde de lei (pensii obligatorii şi facultative).