BVB transmite mâine live pe internet lansarea AeRO

Autor: Ioana Tudor 24.02.2015

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va transmite mâine live pe internet conferinţa de lansare oficială a platformei alternative de tranzacţionare AeRO dedicată firmelor mici şi mijlocii în căutare de alternative de finanţare pentru a se dezvolta. Transmisia va începe la orele 9:30 iar evenimentul poate fi urmărit accesând linkul acesta.

Lansarea oficială a AeRO va coincide cu listarea primelor companii pe această platformă. Circa patru emitenţi ar putea intra la tranzacţionare în primul val, printre care fondul polonez de investiţii Carpathia Capital, firma de curierat Sameday Courier şi alte două firme din IT.

Bursa de la Bucureşti a organizat în ultima perioadă mai multe conferinţe în care au fost prezentate 13 startup-uri interesate să intre la tranzacţionare pe AeRO şi a programat mai multe evenimente de acest fel.

Platforma de tranzacţionare AeRO va putea fi accesată de orice companie cu o capitalizare minimă de 250.000 de euro cu condiţia să realizeze fie o ofertă publică, fie un plasament privat pentru cel puţin 10% din acţiuni.