Airbnb atacă România printr-un parteneriat cu T

Autor: Adrian Seceleanu 25.02.2015

Airbnb, unul dintre cele mai puternice start-up-uri din Silicon Valley, care deţine o platformă care îi permite oricui să închirieze online o cameră, un apartament sau o casă, are în prezent listate peste 1.400 de spaţii de cazare din Ro­mâ­nia, mai mult decât dublu faţă de anul anterior, şi se aşteap­tă să accelereze creşterea după sem­na­rea unui parteneriat cu Telekom - cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mo­bile.

„Spaţiile de cazare sunt din Bu­cureşti în principal. Credem că acest par­teneriat va duce la o accelerare”, a declarat pen­tru ZF Christopher Cederskog, manager pentru Europa de Sud-Est în cadrul Airbnb.

În urma parteneriatului, clienţii serviciilor de telefonie mobilă ai Telekom vor primi, după ce se înre­gis­trează pe site-ul firmei americane, în anumite con­diţii, un vou­cher de 30 de euro care poate fi utilizat pentru a în­chiria spaţii de ca­zare. Semnarea acordului în 13 ţări din Euro­pa, inclu­siv Ro­mânia, va contribui la ex­tin­de­rea bazei de clienţi Tele­kom, a declarat Marc Sommer, vi­ce­preşedinte al di­viziei Group Business De­velop­ment în cadrul Deutsche Tele­kom.

„Utilizatorii de smartphone-uri se adaptează la un stil de viaţă digital mobil, iar acest lucru este foarte similar in­di­fe­rent că este vorba de Olanda sau de România. Există o fi­lo­zofie simplă pe care o urmăm în cazul acestor par­te­ne­riate şi aceasta este ca un abonament la DT să fie îmbogăţit cu un portofoliu de alte servicii.”