Christian Tour a vândut vacanţe de 52 milioane de euro anul trecut, în creştere cu 15%

Autor: Liviu Iancu 25.02.2015

"În 2014, compania Christian Tour a înregistrat vânzări de 52 milioane de euro. În total, pe plan intern şi extern, Christian Tour a trimis în vacanţă anul trecut peste 180.000 de persoane, înregistrându-se o cheltuială medie per turist de aproximativ 290 - 300 euro, raportat la un sejur de şapte zile, transportul fiind inclus", a declarat într-un comunicat Marius Pandel, directorul general al Christian Tour.

Gradul de umplere a celor 42 de chartere săptămânale de anul trecut a fost de 95%.

De asemenea, gradul de ocupare a hotelului Memento Kassioppi Resort, administrat de Christian Tour în insula grecească Corfu, a fost peste 95% pe parcursul sezonului de anul trecut Resortul a primit în principal de turiştii români, britanici, polonezi, cehi şi scandinavi.

În acelaşi timp, în 2014, numărul de agenţii (branch-uri) Christian Tour a ajuns la 30, odată cu deschiderea sediului nou de la Chişinău şi ale altor sedii în Suceava, Piatra Neamţ, Buzău, Gara de Nord - Bucureşti.

"Anul trecut, destinaţiile externe preferate de turiştii care au beneficiat de serviciile oferite de Christian Tour au fost Creta, Corfu, Thassos, Rhodos şi Zakynthos (Grecia), Antalya (Turcia), Mallorca (Spania) şi Dubai", a mai spus Marius Pandel.

Totodată, vacanţele Senior Voyage au fost achiziţionate de aproximativ 12.000 de turişti.

2014 a însemnat şi dezvoltarea companiei în zona de turism online, prin lansarea la finele anului a unui site de bilete de avion cu vânzare exclusiv online – www.vuelo.ro.

Pentru 2015, Christian Tour îşi propune să ajungă la vânzări de 63 de milioane de euro şi ca numărul de turişti care beneficiază de serviciile oferite de agenţie să se ridice la 230.000. Primele chartere vor pleca din România cu ocazia sărbătorilor pascale către Corfu, Rhodos şi Creta.

Printre produsele noi anunţate de agenţie pentru acest an se numără pachete turistice către insula Madeira, şi către ţări precum Egipt şi Tunisia, dar şi pachete de croaziere cu grupuri organizate pentru Marea Nordului, Marea Baltică sau Marea Arabiei.

Tot în acest an, agenţia va inaugura două chartere care vor pleca din Chişinău către Creta şi Mallorca.

În planurile agenţiei pentru acest an intră şi deschiderea a încă două sedii în Bucureşti.

"În ceea ce priveşte planurile pentru dezvoltarea în zona online, Christian Tour pregăteşte în 2015 şi lansarea unui proiect inedit pentru turism intern. Astfel, agenţia îşi propune promovarea intensă a vacanţelor în România", a afirmat Marius Pandel.

Christian Tour este una din cele mai mari agenţii de turism din România, alături de Perfect Tour, Happy Tour, Eximtur, Paralela 45, Vola.ro şi Mareea. Cu o istorie de 18 ani în piaţa de turism autohton, Christian Tour deţine 29 de agenţii proprii în ţară, plus o filială la Chişinău şi are 168 de angajaţi.