Primele listări pe AeRO dau curaj bicicletelor Pegas şi croitoriilor Tudor să vină pe bursă

Autor: Ioana Tudor 27.02.2015
Listarea primelor două firme pe AeRO le dă curaj şi celorlalte afaceri, precum bicicletele Pegas şi croitoria Tudor Per­so­nal Tailor, de a face pasul pe bursă, însă fondurile mutuale nu prea se grăbesc să investească în acţiunile acestor firme mici şi mijlocii, fiind mai degrabă în căutare de companii mature listate pe piaţa principală a bursei.
 
Bursa a relansat miercuri, 25 februarie, sistemul alternativ de tranzacţionare. În primul lot de listări pe AeRO au intrat două firme – curierii de la Delivery Solutions (SDAY) şi fondul polonez Carpathia Capital (CRPC). În prima zi de tran­zac­ţio­nare, in­ves­titorii au tran­sferat acţiuni de 280.00 de lei la cele două companii, iar ieri, în prima parte a şedinţei, investitorii au făcut tranzacţii de peste 100.000 de lei în principal cu acţiunile Delivery Solutions. Firma de curierat a fost evaluată la circa 8 milioane de lei, la afaceri de 6,8 mil. lei în 2014. Fondul polonez are o capitalizare de 5,5 mil. lei, la active de 6,6 mil. lei.
 
„AeRO este cea mai bună modalitate pentru o companie ca a noastră de a obţine finanţare curată, fără documentaţie care să blocheze procesul, aşa cum se întâmplă în cazul băncilor sau în accesarea fondurilor structurale”, a afirmat Marius Dan, unul dintre proprietarii croitoriei la comandă Tudor Personal Tailor. Marius Dan şi Alin Copîndeanu au înfiinţat atelierul de croitorie în 2010, iar în prezent caută investitori care să îi ajute să devină un brand regional şi global.