Cine îi va lua locul lui Dragoş Bîlteanu, ţarul SIF-urilor aflat în închisoare, şi controlul unei o averi de 2,6 mld. lei

Autor: Roxana Pricop 27.02.2015

Fondurile de pensii private ar urma să joace cel mai influent rol în alegerile de pe 2/3 martie pentru cele patru locuri rămase libere în consiliul de administraţie al SIF Banat-Crişana, dar şi Autoritatea de Supraveghere Financiară care ar pregăti pentru luni dimineaţă o decizie de concertare pentru grupul de investitori coagulat în jurul lui Dragoş Bîlteanu, fostul şef al SIF-ului, în prezent aflat în arest preventiv alături de un alt fost administrator – libanezul Najib El Lakis.

Pentru cele patru locuri de administratori la SIF Banat-Crişana (SIF1) s-au înscris un număr record de 21 de candidaţi, concurenţă care aminteşte de examenul de admitere la Facultatea de Medicină.

Candidează nume sonore precum Bogdan Drăgoi, eliberat recent din funcţia de consilier al fostului preşedinte Traian Băsescu, alături de Laviniu Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital, foşti senatori şi deputaţi ai PDL şi PNL, brokeri şi avocaţi.

Cei patru vor fi aleşi pe locurile lăsate libere de Dragoş Bîlteanu şi Najib El Lakis, aflaţi în arest, şi pe locurile a doi administratori care au demisionat anul trecut fără prea multe explicaţii.