BT a angajat AT Kearney să se ocupe de integrarea Volksbank

Autor: Ciprian Botea 27.02.2015
Negocierile pentru preluarea Volksbank, finalizate în decembrie anul trecut, fuseseră mediate de banca de investiţii austriacă Vienna Capital.
 
Banca Transilvania, care se aşteaptă să fi­na­lizeze în două luni tranzacţia de preluare a subsidiarei locale a Volksbank, i-a angajat pe consultanţii de la AT Kearney pentru a struc­tura procesul de fuziune a celor două bănci, în urma căruia ar putea rezulta un nou ju­cător pe poziţia a doua din sistemul bancar ro­mâ­nesc. AT Kearney este o companie de con­sultanţă americană cu o istorie de 90 de ani, care şi-a deschis un birou la Bucureşti în 2007.
 
Tranzacţia se află în acest moment în etapa de obţinere a autorizaţiilor din partea BNR şi a Consiliului Concurenţei. BT a primit deja o derogare de la Concurenţă pentru a se implica în activitatea Volksbank, în contextul crizei creditelor în franci elveţieni. Volksbank are circa 18.000 de clienţi cu credite în franci. Acordul de preluare a Volksbank a fost semnat la finalul anului trecut.
 
„Acesta este cel mai important şi ambiţios proiect al nostru din 2015. Au fost formate deja echipe mixte, cu responsabilităţi în domenii-cheie, cu oameni din BT, Volksbank şi consultanţi cu experienţă inclusiv internaţională de la AT Kearney”, a declarat Omer Tetik, directorul general al BT.