Veniturile Telekom au scăzut cu 1,5% în 2014

Autor: Adrian Seceleanu 27.02.2015

Veniturile Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, au scăzut anul trecut cu 1,5%, dar au reuşit să rămână, la limită, cu 2 milioane de euro, peste pragul de un miliard de euro (4,5 mld. lei), conform datelor publicate de acţionarul majoritar, grupul german Deutsche Telekom, care controlează operaţiunile locale prin grecii de la OTE.

Profitul operaţional înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) al grupului format din fostele companii Romtelecom şi Cosmote a scăzut cu 6% anul trecut, la 266 milioane de euro.

Grupul a avut anul trecut o „traiectorie pozitivă“, iar primele rezultate după rebrandingul din septembrie sunt „încurajatoare“, a comentat Nikolai Beckers, directorul general al celor două companii, rezultatele financiare pe 2014.

„Trimestrul al patrulea 2014 este marcat, fără îndoială, de T, rebrandingul care a integrat complet operaţiunile comerciale ale Telekom România Com­muni­cations şi Telekom România Mobile Com­munications cu scopul de a deveni operatorul integrat numărul unu din România“, a menţionat Beckers.