Familia Benetton şi-a scos la vânzare magazinele duty-free

Autor: Bogdan Cojocaru 27.02.2015
Familia italiană Benetton, care în Ro­mânia deţine două fabrici de îmbră­că­­minte, a anunţat că este deschisă ofer­te­lor de preluare a participaţiei ma­jori­ta­­re pe care o are la lanţul inter­na­ţional de magazine duty-free World Duty Free.

Benetton a primit mai multe oferte pentru participaţia deţinută la retailer, a indicat Gilberto Benetton, preşedintele Edizione, compania holding a familiei Benetton, citat de Financial Times. Edizione deţine o participaţie de 50,1% la World Duty Free.

„Am primit mai multe manifestări de interes. Suntem deschişi la toate opţiunile”, a spus el. Retailerul are 495 de magazine pe 98 de aeroporturi.

Printre ofertanţi se numără opera­to­rul elveţian de magazine duty-free Dufry şi Lotte Group din Coreea de Sud, care ar fi dispusă să dea 3 mi­liar­de de euro pe magazine, potrivit presei co­re­ene.

În România, Benetton deţine prin compania Benrom din Sibiu două fabrici de îmbrăcăminte la Sibiu şi Iaşi şi 60% din acţiunile companiei Anton Industries din Arad. Italienii au păstrat pe piaţa românească doar producţia, renunţând la activităţile de retail în 2010. Grupul a acordat însă franciza brandului United Colors of Benetton către mai multe companii care au deschise patru magazine în Bucureşti, Constanţa şi Braşov. Din grupul Benetton mai fac parte şi alte branduri printre care Sisley şi Playlife.