La Plăcinte a deschis la AFI în Cotroceni şi ajunge la şapte restaurante

Autor: Cristina Roşca 27.02.2015

Lanţul de restaurante la Plăcinte a deschis o nouă unitate la parterul clădirii de birouri AFI Park 2, de lângă centrul comercial AFI Palace Cotroceni. Reţeaua a ajuns astfel la şapte restaurante, toate în Bucureşti.

De altfel, lanţul La Plăcinte are planuri importante de expansiune în România, deja fiind puse afişe în mai multe zone din Capitală, printre care şi zona de Nord a Bucureştiului. Contactaţi anterior de ZF reprezentanţii La Plăcinte nu au dorit să dezvăluie planurile pe care le au pentru piaţa locală.
Lanţul de restaurante La Plăcinte a luat naştere în Republica Moldova unde sub acest brand sunt deschise în prezent 13 unităţi, conform site-ului propriu. Acolo, compania este operată de Trabo-Plus Srl, această companie fiind de altfel unul dintre acţionarii Andy’s Pizza din România, alături de antreprenorul Andrei Tranga (38 de ani). Omul de afaceri moldovean, care este implicat în business din 1999 potrivit presei de la Chişinău, deţine pe lângă restaurantele La Plăcinte şi pizzeriile Andy’s Pizza. Potrivit presei din Republica Moldova businessurile controlate de Andrei Tranga au fost implicate într-un scandal de evaziune fiscală.
Pe piaţa locală antreprenorul a deschis primul local La Plăcinte în toamna anului trecut şi a ajuns până la finalul lui 2013 la afaceri de peste 900.000 de lei, şi pierderi aproape cât cifra de afaceri.