Micii investitori vor să vadă pe AeRO firme din IT şi agrobusiness

Autor: Ioana Tudor 02.03.2015
Investitorii de retail văd în platforma de tranzacţionare AeRO operată de bursa de la Bu­cureşti o oportunitate de a-şi diversifica porto­foliile şi îşi doresc să intre la tran­zacţionare companii din IT şi agrobusiness.
 
Pe piaţa AeRO s-au listat miercuri, 25 februarie, două companii: firma de curierat Delivery Solutions (SDAY), care deţine brandul Sameday, şi fondul polonez de investiţii Carpathia Capital (CRPC). În primele trei zile, investitorii au făcut tranzacţii de 418.000 de lei cu acţiunile SDAY, rulajul reprezentând 5,3% din capitalul firmei. Tranzacţii cu acţiunile CRPC au fost de aproape 10.000 de lei (0,2% din capital) în primele două zile.
 
Alte 16 companii, printre care cinci din domeniul IT şi una din alimentaţie, sunt interesate să caute finanţare prin platforma de tranzacţionare. Ultimele companii care şi-au anunţat intenţia de a se finanţa prin AeRO sunt furnizorul de servicii IT Pitech Plus din Cluj-Napoca, controlat de Bogdan Herea, producătorul de uleiuri presate la rece TAF Presoil, care produce sub brandul Luna Solai şi care a devenit anul trecut furnizor al Casei Regale, şi un startup din Cluj care a creat un dispozitiv reîncărcabil de localizare a obiectelor pierdute numit Tintag. TAF Presoil este o afacere de familie pornită în 2011 de antreprenoarea Felicia Tulai. Aceasta a valorificat o iniţiativă a părinţilor şi acum produce uleiuri din nucă, rapiţă sau dovleac pe care le comercializează online şi în supermarketuri. Pasul următor este să îşi construiască o fabrică şi să extindă afacerea.