O firmă locală de software îşi face propria academie de programare pentru fete

Autor: Corina Mirea 02.03.2015
RINF Outsourcing Solutions, o companie locală de dezvoltare de software, consultanţă şi servicii de externalizare,  caută 12 studente din ani terminali de la facultăţi cu profil IT pentru o academie internă de programare dedicată exclusiv fetelor.
 
Girls Oriented Programing Academy se va desfăşura pe parcursul a trei luni, începând cu data de 23 martie, fiind structurat în mai multe module, iar cursurile vor avea loc de trei ori pe săptămână. După ce studentele termină cursurile academiei de programare a RINF, acestea pot intra într-un program de internship plătit, de două luni, în cadrul echipelor tehnice ale companiei. Condiţia este ca acestea să treacă de testările date de trainerii GOP Academy după fiecare capitol prin care trec.
 
„Proiectul a pornit ca o iniţiativă a fetelor care lucrează în RINF după ce şi-au dat seama că ponderea femei-bărbaţi în IT este destul de dezechilibrată. În general, când ne gândim la facultăţile cu profil tehnic şi companiile din această industrie, tendinţa este să fie privite ca medii specific masculine. Fetele sunt la fel de talentate ca ei, doar că au nevoie de mai multă îndrumare către o carieră în IT“, explică Andra Morariu, manager de proiect GOP Academy şi coordonator de marketing în cadrul RINF.