Andrei Hareţ pleacă din Ungaria în Olanda pentru a se bate cu grupul Heineken la el acasă

Autor: Ioana David 03.03.2015
Andrei Hareţ, 43 de ani, românul care conduce afacerile producătorului de bere Dreher din Ungaria, divizie a SABMiller, a fost numit la conducerea  businessului din Olanda al gigantului sud-african de la 1 aprilie.
 
Hareţ, care a intrat în industria berii în urmă cu aproape 12 ani, se pregăteşte acum pentru o piaţă pe care se vând aproape 12 milioane de hectolitri de bere anual, dublu faţă de cea în care a activat până acum, şi care este „patria“ Heineken, unul din  principalii rivali ai SABMiller.
 
„De la 1 aprilie voi prelua poziţia de managing director în Olanda, o piaţă a Europei de Vest“, a spus Andrei Hareţ pentru ZF.
 
SABMiller a vândut pe piaţa olandeză în anul fi­nanc­iar care s-a încheiat în martie 2014 aproape 1,6 milioane de hectolitri de bere, având o cotă de piaţă de 13%, potrivit estimărilor managamentului. Sud-africanii au intrat în Olanda în februarie 2008, unde ope­rează o singură capacitate de producţie, numele com­paniei fiind Royal Grolsch N.V. Poziţia de mana­ging director din Olanda a fost ocupată de Tom Ver­haegen. În Ungaria, Andrei Hareţ şi-a început man­datul în iulie 2010, iar aici SABMiller are branduri pre­cum Dreher Classic, Arany Ászok, Kozel, Pilsner Urquell, and Kóbányai.