Google vrea să atace piaţa telecom: Gigantul IT va lansa în SUA servicii proprii de telecomunicaţii mobile

Autor: Anca Dumitrescu 02.03.2015

Sundar Pichai, vicepreşedinte pentru produsele Google, a dat ca exemplu, la Mobil World Congress din Barcelona, felul în care Google a dezvoltat propriile smartphone-uri sub brand Nexus, fabricate de alţi producători de telefoane.

Într-un mod similar, Google se va folosi de reţelele deţinute de alte grupuri pentru a lansa servicii în calitate de operator de reţele virtuale mobile, respectiv MVNO. Pichai nu a spus dacă planurile Google prevăd extinderea acestor servicii şi în afara Statelor Unite.

"Nu intenţionăm să devenim un furnizor major de astfel de servicii. Obiectivul nostru este să introducem un set de inovaţii, care să devină atractive", a explicat Pichai.

Analiştii au întrebat dacă Google poate reprezenta un pericol pentru operatorii de reţele prin furnizarea de servicii care ar perturba modelele tradiţionale de afaceri. Pichai a subliniat însă că Google nu se consideră o ameninţare pentru ceilalţi operatori ci mai degrabă un banc de testare a unor idei privind o compatibilitate mai mare a reţelelor cu dispozitivele şi soft-urile Google.