Vola.ro ţinteşte afaceri cu 50% mai mari anul acesta

Autor: Ioana Nita 04.03.2015
Agen­ţia de turism online Vola.ro ţin­teş­te anul acesta creşterea afacerilor cu circa 50%, dat fiind că va accelera investiţiile în pro­movare şi marketing cu ajutorul fon­du­rilor obţinute prin intrarea în acţionariat a com­paniei de private equity şi venture ca­pital  3TS Capital Partners. Anul trecut, Vola.ro a înregistrat venituri de 122,3 mil. lei, în creştere cu aproape 15% faţă de 2013.
 
„În 2015 ţintim o creştere de 50% a ci­frei de afaceri. Vrem să accelerăm in­ves­ti­ţi­ile în marketing, al căror impact se va re­simţi în vânzări, la care se adaugă creşterea or­ganică pe care o are compania, precum şi creş­terea pieţei online”, a de­cla­rat pentru ZF Daniel Truică, managing partner şi acţio­nar în cadrul Vola.ro. Com­­pania are în plan să mărească echipa cu încă 15 persoane. În pre­zent Vola.ro are 61 de salariaţi, numărul mediu de angajaţi fiind de 48 anul trecut. La sfârşitul săptămânii trecute, com­pania de administrare a fondurilor de private equity şi venture capital 3TS Capital Partners a anunţat că a intrat, printr-o investiţie de 5 milioane de euro, în acţio­nariatul Vola.ro şi Fru.pl, agenţiile de turism online cu operaţiuni în Ro­mânia, respectiv Polonia, în care Daniel Truică este acţio­nar. Tranzacţia a fost încheiată luna trecută între Interactive Travel Holdings (ITH) şi investitorul 3TS Capital Partners. ITH este vehiculul creat special pentru realizarea tran­zacţiei, astfel că acesta este unic acţio­nar în cadrul Vola.ro şi Fru.pl, a explicat Truică. 
 
El şi partenerii săi polonezi alături de care a fondat Vola.ro au rămas în conti­nuare acţionari în cele două companii, aceş­tia având acţiuni în cadrul ITH, alături de fondul de investiţii  3TS Capital Partners. Truică nu a vrut să ofere detalii cu pri­vi­re la noua structură a acţio­nariatului din ca­drul Vola.ro şi Fru.pl, însă a men­­ţionat că 3TS Capital Part­ners este acţionar mi­no­ritar.