În premieră un român a proiectat cel mai nou model al Renault

Autor: Bogdan Alecu 03.03.2015

Românul Victor Sfiazof a proiectat designul noului Renault Kadjar, crossoverul francez pe constructorul se bazează în a atrage noi clienţi.



"Centrul de design de la Bucureşti este unul foarte dinamic şi se află sub directa îndrumare a lui Laurens van den Acker (designerul-şef al Renault - n.red).  Atunci când se lansează un nou proiect începe o competiţie între centrele de design ale Renault, competiţie la care participă şi centrul din România. Concursul pentru Kadjar a fost câştigat de un român foarte talentat, iar acum l-am angajat inclusiv pe fratele său", a spus Jean Christophe Kugler, directorul general al Renault pentru Regiunea Eurasia, din care face parte inclusiv România şi Rusia.
 
Victor Sfiazof deţine funcţia de senior exterior designer în cadrul centrului de design al Renault de la Bucureşti din ianuarie 2008. El este din Satu Mare şi a urmat cursurile Universităţii de Artă şi Design I. Andreescu din Cluj-Napoca.
 
Un alt proiect câştigat de Victor Sfiazof este cel pentru Alpine Vision Gran Turismo, un supercar proiectat exclusiv pentru jocul video Granturismo 6 pentru Playstation. Pentru acest proiect a concurat alături de alţi 14 designeri ai Renault. 
 
Pentru proiectul Kadjar este pentru prima dată când centrul de la Bucureşti proiectează designul exterior al unui model Renault, altul în afară de cele proiectate pe platforma Logan. Până acum designerii români se mai ocupau de designul interior sau de tapiţerii.