Carrefour a cumpărat galeria proiectului din Militari, unde a făcut primul pas în România

Autor: Cristi Moga 05.03.2015
Grupul francez Carrefour, unul dintre cei mai mari jucători din comerţul local, a cumpărat recent de la grupul britanic Pradera galeria comercială din faţa hipermarketului din Militari, primul magazin al companiei din România, deschis în 2001.
 
Galeria comercială are o suprafaţă de circa 3.600 de metri pătraţi şi chiriaşi precum Altex, McDonald’s sau Marionnaud, iar valoarea tranzacţiei poate fi estimată la circa 4 milioane de euro, ţinând cont că proprietatea necesită investiţii în renovare. Aceasta era singura proprietate deţinută de Pradera în România, astfel că tranzacţia a fost realizată ca urmare a deciziei grupului britanic de a se concentra asupra pieţelor “core” în care nivelul de activitate şi numărul de proiecte sunt mai mari.
 
Proiectul Carrefour Militari a fost dezvoltat de grupul EMCT, condus de omul de afaceri Michael Richard, care a fost implicat şi în dezvoltarea mallului Sun Plaza din Berceni. Carrefour era proprietar pe spaţiul hipermarketului, în timp ce galeria comercială avea alt proprietar. În urmă cu doi ani, Pradera a numit ca adminis­trator al galeriei comer­ciale firma de con­sultanţă imo­biliară JLL, iar acum consultanţii i-au asistat pe bri­tanici şi la vân­zarea pro­prietăţii. Avocaţii celor de la Pradera au fost din cadrul firmei CMS Ca­meron McKenna, în timp ce francezii de la Carre­four au fost asistaţi de avocaţii firmei Ţuca Zbârcea & Asociaţii.