Axel Soft IT Group: Piaţa soluţiilor antivirus este estimată la 13 mil. euro anul acesta

Autor: Ioana Nita 05.03.2015

Piaţa locală de soluţii antivirus va ajunge anul acesta la 13 milioane de euro, în creştere cu cel mult 15% faţă de 2013, potrivit esti­mă­rilor lui Alexandru Sipciu, fon­da­torul şi directorul general al Axel Soft IT Group, distribuitorul local al soluţiilor de se­curitate IT produse de compania slovacă Eset.

„O estimare a valorii pieţei de profil este de circa 13 milioane euro pentru anul acesta În general, studiile fac referire la piaţa de securitate IT cu tot ceea ce înseamnă securitatea unei companii, însă noi ne uităm în special la partea de antivirus.” 

Întreaga piaţă de soluţii de securitate IT cuprinde solutii antivirus, soluţii de back-up, soluţii de prevenire a pierderii datelor, precum şi soluţii de management de reţea.

În ceea ce priveşte tendinţele de pe această piaţă, există în prezent nevoia de a dezvolta metode de protecţie pentru dispozitivele mobile – smartphone-uri şi tablete, care nu sunt folosite numai în scop personal, ci şi în interes de serviciu. 

„Avansul pe care îl înregistrează telefoa­nele inteligente este foarte accelerat şi odată cu această dezvoltare apar şi ame­nin­ţările. Acum dispozitivele mobile fac parte şi din hardware-ul pe care îl primesc persoanele care se angajează într-o orga­nizaţie. Au acces la date şi de pe tele­fonul mobil, ceea ce înseamnă că se conectează la reţeaua internă. În aceste condiţii adminis­tratorul reţelei IT a unei companii trebuie să extindă politicile de securitate nu numai asupra laptopurilor şi staţiilor din reţea, ci şi asupra telefoanelor mobile”, a spus Sipciu.