Ionescu, Interparking: În Europa un şofer pierde 30-35% din timp căutând loc de parcare. În Bucureşti procentul ajunge la 50%

Autor: Roxana Rosu 05.03.2015
Bucureştiul are nevoie de minimum 6 - 8 parcări noi în zona centrală, care să acopere Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Piaţa Unirii, pentru a soluţiona problema pe termen lung, a declarat miercuri la ZF Live Cezar Ionescu, reprezentantul Interparking, companie care a amenajat parcarea de la Universitate şi noua parcare de sub Teatrul Naţional.
 
„În marile oraşe europene un conducător auto pierde 30 - 35% din timp (timpul pe care îl petrece în trafic – n. red.) căutând loc de parcare. În Bucureşti procentul ajunge la 50%“, a spus Ionescu.
 
Interparking a inaugurat recent cea mai mare parcare din centrul unui oraş european, sub Teatrul Naţional din Bucureşti, unde şoferi au la dispoziţie 960 de locuri. Tarifele sunt de 3 lei pentru o oră şi 30 de lei pe zi, existând şi posibilitatea de a face abonamente lunare, pe timp de zi, pentru cei care lucrează în zonă, sau pe timp de noapte. Preţul este de circa 200 de lei. Parcarea de sub Teatrul Naţional a stat nefolosită timp de 25 de ani. Ea dispune de trei puncte de acces, spre teatru şi spre hotelul Intercontinental, investitorul urmând să amenajeze încă două intrări dinspre bulevardul Magheru.